Paznic arestat pentru că a furat timp de 4 ani bunuri de zeci de mii de euro

Oamenii legii l-au prins pe bărbat în timp ce sustrăgea motorină din incinta unui punct de lucru al firmei.

Doi barbati au fost reţinuti pentru 24 ore de poliţiştii din Neamţ, în urma unor percheziţii efectuate în cadrul unui dosar de furt calificat cu un prejudiciu de 150.000 de euro, a comunicat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ. Oamenii legii au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale din Vânatori-Neamţ cu privire la faptul că, în perioada 2018-2022, un bărbat de 51 ani, în calitate de paznic, ar fi furat în mod repetat bunuri ce aparţineau societăţii comerciale unde acesta era angajat, potrivit digi24.ro.

În urma organizării unui flagrant, oamenii legii l-au prins pe bărbat în timp ce sustrăgea motorină din incinta unui punct de lucru al firmei

Polițiștii au efectut percheziții domiciliare la locuințele bărbatului și a unui coleg de a lui, fiind descoperite o serie de bunuri. Este vorba despre mai multe recipiente din plastic cu conţinut de motorină şi ulei, valuri din sârmă de diferite dimensiuni şi cutii cu cuie


„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu-Neamţ, în urma activităţilor specifice desfăşurate, l-au depistat în flagrant pe bărbatul de 51 ani şi un alt bărbat, de 46 ani, din Vânători-Neamţ şi Nemţişor, în timp ce sustrăgeau motorină din incinta unui punct de lucru al societăţii. În urma percheziţiilor efectuate la imobilele celor două persoane, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibilă activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, mai multe recipiente din plastic cu conţinut de motorină şi ulei, valuri din sârmă de diferite dimensiuni şi cutii cu cuie”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Aproximativ 2.500 de lei din prejudiciul estimat a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 ore. Ei sunt cercetaţi pentru furt calificat în formă continuată. Aceștia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Repartitoarele pentru căldură vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2023