Matei Balș: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunță finalizarea cercetărilor

La audieri au participat inclusiv rudele victimelor de la „Matei Balș”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, astăzi, că cercetarea în cazul incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” a fost finalizată, anunță Mediafax. Mai departe, specialiştii de la INSEMEX Petroşani vor face expertiza tehnică pentru a stabili cauzele incendiului.

Până în acest moment au fost audiate 33 de persoane, dintre care cadre medicale, personal administrativ, însă și poliţişti care au participat la intervenţie. Rudele victimele au trecut și ele prin audieri. De asemenea, a fost finalizată procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în incendiul de la „Matei Balș”, de acum o săptămână.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti dă detalii cu privire la stadiul cercetărilor cu privire la incendiul de la „Matei Balș”

„În cursul zilei de astăzi, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii din cadrul DGPMB Serviciul Omoruri şi Serviciul Criminalistic au finalizat cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Ca urmare a finalizării acestei activităţi, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului”, a transmis, în cursul zilei de astăzi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

De menționat că, în acest moment, șase dintre pacienții transferați în alte spitale din Capitală, după incendiul din urmă cu o săptămână, de la Institutul Național „Matei Balș” sunt încă în stare gravă, a declarat Ministerul Sănătății.

„Până la acest moment în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia precum şi rude ale victimelor. La Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, in vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii. Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN”, au menţionat procurorii.

O altă măsură a fost ridicarea dispozitivelor de stocare a imaginilor video, pentru a fi studiate în detaliu, o anchetă amănunțită în acest sens fiind în derulare.

Citește și: Cât valorează o viață: 5.000 de lei, pentru victimele de la „Balș”