Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma incendiului de sâmbătă de la secția ATI a Spitalului Județean Urgență (SJU) Piatra Neamț se fac cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1. Au fost dispuse expertize și constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

2. Obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

3.  A continuat activitatea de identificare a victimelor.

4. Au fost efectuate noi audieri de martori”, se arată în comunicatul de presă.

Sâmbătă seară, zece persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, acolo unde erau internați 16 pacienți diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus. În urma incendiului, șapte persoane au fost grav rănite, printre acestea și medicul de gardă, Ioan Cătălin Denciu.

Citește și: Cinci dintre cei decedați la Piatra Neamț, încă necunoscuți

#News