Mai multe categorii de bolnavi nu vor mai plăti impozit pe concediile medicale

Este vorba despre taxa de 10% pe concediul medical, introdusă la începutul acestui an.

Cancer
Cancer

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi scutiţi de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical pacienţii cu afecţiuni oncologice, mamele cu copii bolnavi, gravidele, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul reuniunii săptămânale a Cabinetului, potrivit ziare.com.

Premierul a subliniat că ordonanța de urgență trebuie adoptată, astăzi, pentru că „pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, în condițiile în care Guvernul a introdus taxa de 10% pe toate concediile medicale, de la începutul acestui an.

”Începem prin a rezolva, cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi prin ordonanţă de urgenţă scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi al cazurilor de urgenţă. Dacă este nevoie chemăm toată conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi”, a declarat Marcel Ciolacu. Prin acelaşi proiect, va fi propus un ajutor de 2.000 de lei, acordat o sigură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, în cazul mamelor defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă.

”Prin acelaşi proiect, sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene”, a menţionat prim-ministrul. Alunecare de zăpadă la Bâlea Lac