Premierul Orban a făcut câteva precizări cu privire la măsurile impuse de autorități pentru perioada următoare, mai ales în contextul în care mulți români se tem de o posibilă revenire la starea de urgență imediat după alegerile din decembrie. Reamintim că România, din 9 noiembrie, pentru 30 de zile, se află în carantină parțială, cu o serie de restricții, printre acestea aflându-se cea cu privire la limitarea circulației pe timp de noapte.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări, nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim impunem măsuri de restricții. Am ajuns să impunem măsuri în care de fapt vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a apăra sănătatea oamenilor”, a spus Ludovic Orban, la ieșirea de la Ministerul Sănătății.

Premierul fusese întrebat și dacă poate da o cifra de la care toate restricțiile impuse din cauza pandemiei ar putea fi ridicate. „Îmi doresc să ajungem la zero cazuri. Îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți, dar depinde de fiecare dintre noi”, a concluzionat premierul Orban.

În România, pe 16 martie a fost decretată starea de urgență, pentru 30 de zile, prelungită cu aceeași perioadă, iar din mai ne aflăm într-o continuă stare de alertă. Aceasta a adus cu sine o serie de restricții, iar în funcție de evoluția epidemiologică au fost mai relaxate sau mai înăsprite.

Citește și: Sibiul a atins un record, cu 9 infectări la mia de locuitori

#News