Medic la Agenţia Naţională Antidrog avertizează: În Capitală sunt 8.000 de consumatori de droguri injectabile

Cel mai consumat drog este heroina

Bogdan Gheorghe, medic la Agenţia Naţională Antidrog a declarat că în Bucureşti sunt 8.000 de consumatori de droguri injectabile, în special heroina. El a atenţionat că este greu să lupţi cu anumite reţele de socializare, influenceri, care susţinut consumul de anumite substanţe,  numărul de centre de tratament fiind destul de mic, la nivelul ţării, potrivit g4media.ro.

La nivelul Bucureştiului medicul a arătat că ”sunt în jur de 8.000 de consumatori, o estimare a consumatorilor de droguri injectabile, în special heroină.

Reprezentantul Agenţiei Naţionale Antidrog a arătat că ”consumul de drgorui asupra tinerilor mult mai nociv, pentru că sunt în perioada de creştere, de dezvoltare psihică şi fizică şi când îşi administrează astfel de substanţe această dezvoltare poate fi afectată şi pot apărea de multe ori efecte psihice ireversibile”.

 Despre fenomen, Bogdan Gheorghe a spus că ”este puţin mai amplu, pentru că aceste substanţe au devenit mai disponibile”.

”Am avut episodul cu etnobotanicele, promovate de dealer ca substanţe naturale, acele magazine, s-a reuşit să se pună sub control, dar internetul a rămas.

”Este greu să lupţi cu anumite reţele de socializare, influenceri, care susţinut consumul de anumite substanţe, iar numărul de centre de tratament este destul de mic, la nivelul ţării”, a mai spus el.Medicul  a precizat că ”etnobotanicele din punctul lui de vedere sunt mult mai grave decât drogurile traditionale, pentru că nici nu pot să identifice ce tip de substanţe conţin. Medicul a explicat că, potrivit legii, o persoană consumatoare de droguri care vine într-un centru şi spune că vrea să fie tratat intră direct în program iar medicii nu dau informaţii despre acest lucru.

 Grupare de trafic de migranți, anihilată de DIICOT Caraș Severi