Furtunile au provocat pagube însemnate în aproape toată țara

Mai multe case au fost inundate, zeci de localități rămănând fără curent electric

Vijelie
Vijelie Sursa foto pixabay

IGSU a anunțat, joi dimineaţă, că 35 de localităţi din 19 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelii şi de ploile abundente, în ultimele 24 de ore, potrivit digi24.ro.

Circulaţia a fost blocată temporar pe trei drumuri naţionale, iar în 37 de localităţi, din șase judeţe, a fost afectată alimentarea cu energie electrică, mai multe locuințe fiind inundate.

Potrivit IGSU, in ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Vaslui şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti. „Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 22 case, 35 curţi, nouă beciuri, un pasaj, cinci străzi, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi pentru îndepărtarea a 51 de copaci, fiind avariate opt autoturisme”, transmite IGSU.

 De asemenea, în judeţul Bistriţa-Năsăud, două persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată dar s-au întors în locuinţă.

 Din cauza apei aflate pe carosabil şi a unui copac căzut, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe trei drumuri naţionale (DN75/AB, DN2/BC şi DN17C/BN) şi pe 1 drum judeţean (DJ172B/BN). Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localităţi din 6 judeţe – Bacău, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui, echipe ale furnizorilor intervenind pentru remedierea acestei situaţii. Cea mai mare parte a ţării s-a aflat, de miercuri dimineaţă, sub avertizări cod galben şi portocaliu de ploi, vijelii şi descărcări electrice. Încă un localnic rănit în urma exploziei de la Crevedia a murit