Papa Francisc, operat de urgență la Roma

El va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală, a precizat Vaticanul.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi operat de urgenţă, sub anestezie generală, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma, pentru un risc de obstrucţie intestinală, a anunţat Vaticanul, potrivit g4media.ro.

Echipa sa medicală a decis în ultimele zile că este necesară o intervenţie chirurgicală şi este de aşteptat ca el să rămână în spital timp de „câteva zile” pentru a se recupera. El va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală, a precizat Vaticanul. Papa Francisc urma să fie internat în spital după audienţa săptămânală de miercuri dimineaţă de la Vatican, unde nu a făcut nicio menţiune despre operaţia planificată.

Intervenţia chirurgicală, devenită necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale, va duce la câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat

. Papa Francisc a fost supus unui control marţi la acelaşi spital. Liderul Bisericii Catolice a petrecut mai multe zile în spital în luna martie, în urma unei infecţii respiratorii, aminteşte ANSA. EL s-a aflat miercuri dimineaţă în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa sa generală săptămânală.

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, foloseşte adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi. În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operaţii menite să rezolve o afecţiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecţiunea a revenit.

Sute de case afectate în urma cutremurului produs în Ghioroc, județul Arad