Plajele private, interzise în Grecia

Autoritățile locale au luat măsuri pentru a monitoriza accesul la plaje

Autoritățile grecești au implementat reglementări stricte, avertizând cu amenzi mari pentru cei care încalcă legea. Măsura vine după ce parlamentul a adoptat o lege care asigură accesul liber la zonele de coastă, subliniind că în Grecia nu există plaje private, potrivit g4media.ro.

Autoritățile locale au luat măsuri proactive pentru a monitoriza accesul la plaje.

Au fost angajate drone și echipe la sol pentru a identifica și înlătura obstacolele care împiedică trecerea liberă. Aceste obstacole sunt ridicate de proprietarii de unități de coastă și de persoane private cu vile pe litoral în încercarea de a restricționa accesul publicului. Potrivit noilor reglementări, unităților le este interzis să amplaseze umbrele și șezlonguri la mai puțin de patru metri de linia țărmului.

De asemenea, trebuie menținut un spațiu suficient între mese pentru a asigura accesul liber la plajă.

Autoritățile iau măsuri drastice împotriva împrejmuirilor temporare sau permanente, inclusiv garduri, bariere și chiar mașini parcate care împiedică accesul la plajă. Contravenienții riscă amenzi de până la 60.000 de euro, ceea ce îi determină pe proprietarii de restaurante să fie prudenți. Municipalitatea din Leipsoi a adoptat o poziție fermă în această privință, interzicând toate umbrelele plătite pe mica insulă. Măsura a stârnit un interes semnificativ din partea turiștilor care caută plaje neatinse și acces liber la mare. Arad. Trei adolescenți aflați într-o mașină furată, urmăriți în trafic de polițiști