În urma celui de-al doilea mare scandal din jurul Facebook, în care informațiile personale a 533 de milioane de utilizatori au fost dezvăluite online, a căzut victimă inclusiv șeful rețelei de socializare, Mark Zuckerberg. Mai exact, numărul de telefon al CEO-ului Facebook se află în lista celor 533 de miliioane, anunță Business Insider.

În urmă cu două zile, aceeași publicație dezvăluia faptul că cineva ar fi publicat, pe un forum destinat hacking-ului, o listă întreagă de date personale, aparținând utilizatorilor Facebook, printre care numelere de telefon, adrese de e-mail, nume și prenume, descrieri (bio) și multe-multe altele. La momentul respectiv, reprezentanții Facebook explicau că situația a fost posibilă din pricina unei breșe de securitate din 2019, breșă care a facilitat accesul hackerilor în bazele de date Facebook.

Mark Zuckerberg, una dintre victimele scurgerii de date Facebook

Ironia face ca printre cei a căror date personale au fost dezvăluite respectivului forum, să fie și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a cărui număr de telefon era inclus în respectiva listă.

„Vorbim despre date personale vechi din 2019. Noi am descoperit breșa de securitate încă din 2019 și am rezolvat problemele imediat”, ar fi răspuns Facebook. Cu toate astea, nu au oferit niciun comentariu suplimentar în legătură cu numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg.

Cercetătorul cibernetic, Dave Walker a spus, la rândul lui: „Referitor la scurgerea de date Facebook a celor 533 de milioane de utilizatori – ironia face ca Mark Zuckerberg să facă parte din acea listă”.

În mod sigur, fiind vorba despre date vechi, din 2019, cel mai probabil că numărul de telefon din listă nu mai este de actualitate.

Citește și: Trump se reinventează în social media. Își lansează propria rețea