Polițist din Botoșani reținut pentru vânzarea de informații secrete

El a acceptat mită pentru a furniza informaţii nedestinate publicităţii

Un agent de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani a fost reţinut, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, potrivit ziare.com.

În schimbul promisiunii de a primi mită, bărbatul nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu şi ar fi divulgat informaţii nedestinate publicităţii.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au pus în executare, în cursul zilei de 06 iunie 2023, trei mandate de percheziţie domiciliară, din care unul la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, într-un birou în care îşi desfăşoară activitatea un agent de poliţie judiciară şi două la imobile aparţinând aceluiaşi agent de poliţie situate pe raza municipiului Botoşani, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Activitatea a fost desfăşurată într-o cauză penală având ca obiect infracţiuni de corupţie, abuz în serviciu şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

”În cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Botoşani – Poliţia Municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, a acceptat promisiunea de dare de mită făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit o sumă de bani, cu privire la cercetările unei fapte de natură penală, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o. Din cercetări a rezultat faptul că, în aceste împrejurări, agentul de poliţie nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu”, a mai precizat DGA. Astfel, în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, agentul de poliţie a furnizat unui jurnalist de la o publicaţie locală, informaţii secrete de serviciu sau nepublice care, ulterior, au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele şi activitatea I.P.J. Botoşani. Totodată, în aceeaşi perioadă i-a divulgat unei alte persoane, fără calitate specială, faptul că este cercetată în cadrul mai multor dosare penale aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Agentul a fost reţinut marţi, iar miercuri va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sindicaliștii SANITAS declanșează greva japoneză în sănătate