WhatsApp se pregătește să lanseze noi funcții

Noile funcții vor face conversațiile, actualizările și gestionarea chat-urilor, mai plăcute pentru toți utilizatorii.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

WhatsApp, cea mai utilizată aplicație de mesagerie la nivel mondial, se pregătește să lanseze noi funcții pentru aplicațiile de iOS, Android și Windows. WhatsApp, companie deținută de Meta, se pregătește să lanseze diverse funcții menite să îmbunătățească experiența și interacțiunea cu utilizatorii, potrivit ziare.com.

Noile caracteristici, care se așteaptă să fie lansate în curând, promit să facă conversațiile, actualizările și gestionarea chat-urilor, mai plăcute pentru toți utilizatorii.

Conform ultimelor rapoarte, caracteristicile sunt în curs de dezvoltare și au fost dezvăluite de WA Beta Info, o sursă de încredere în lumea tehnologiei. Totuși, trebuie menționat că, la momentul scrierii articolului, funcțiile nu au fost confirmate de WhatsApp. Cea mai așteaptă funcție constă în introducerea unui chatbot cu inteligență artificială, cu scopul să revoluționeze modul în care utilizatorii accesează informații în cadrul aplicației. Alimentat de modelul propriu de inteligență artificială al Meta, acest chatbot, denumit Meta AI, ar urma să fie disponibil direct în WhatsApp.

Astfel, utilizatorii vor putea să pună întrebări și să obțină informații fără a ieși din aplicație. Un nou editor foto generativ cu inteligență artificială le va permite utilizatorilor să își editeze fotografiile direct în WhatsApp.

Pentru a simplifica tranzacțiile internaționale, WhatsApp introduce, de asemenea, o funcție care va permite utilizatorilor să efectueze plăți internaționale direct din aplicație. Folosindu-se de Interfața Unificată de Plăți (UPI), această funcție le va permite deținătorilor de conturi bancare să transfere fonduri în străinătate într-un timp scurt. Se așteaptă, de asemenea, ca WhatsApp să introducă în cadrul aplicației o secțiune dedicată „convorbiri sugerate”, menită să încurajeze comunicarea între utilizatori. Poziționată în partea de jos a listei de chat-uri, această secțiune va recomanda contacte din agendele utilizatorilor cu care aceștia nu au interacționat anterior. Copil de 3 ani mort după ce o poartă s-a prăbușit peste el