Adolescent anchetat penal pentru profanare de morminte

Tânărul de 17 ani este suspectat că ar fi îndepărtat placă de beton de pe o criptă din cimitirul din localitate

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un adolescent de 17 ani, din oraşul Aninoasa, este cercetat penal pentru profanare de morminte şi tentativă la furt. El este suspectat că ar fi îndepărtat placa de beton de pe o criptă din cimitirul din localitate, însă nu a sustras bunuri sau bani de acolo, a informat joi Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Hunedoara, potrivit digi24.ro.

Cercetările în acest dosar au început după ce, pe 21 ianuarie, familia unei persoane decedate a sesizat Poliţia Aninoasa, că placa de pe mormântul acesteia a fost mutată de la locul ei.

„Poliţia oraşului Aninoasa a întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de profanare de morminte şi tentativă la furt, fapte comise în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024. La momentul actual a fost identificată o persoană bănuită că ar fi comis faptele, un minor, în vârstă de 17 ani, care ar fi îndepărtat placa de pe criptă, însă nu a sustras bunuri sau bani”, precizează IPJ Hunedoara. Cercetările în acest dosar continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani în vederea identificării tuturor persoanelor bănuite de comiterea faptelor menţionate. Statele UE solicită o amânare de 10 ani pentru reducerea poluării aerului