Un bărbat din Satu Mare a primit somații pentru neplata unui credit contractat în numele lui

Cel care care luase creditul era chiar un coleg de muncă care a mai fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals informatic.

Un bărbat din Satu Mare a aflat că are credite bancare atunci când a început să primească acasă somații pentru neplată. O persoană a reușit să ia 3.000 de lei împrumut pe numele lui, după ce a folosit o copie a actului de identitate și un extras bancar modificat, potrivit digi24.ro.

Cel care a facut creditul era chiar un coleg de muncă, pe care bărbatul îl considera prieten, care a mai fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals informatic.

Cei doi au fost colegi de muncă la un magazin din Satu Mare, la începutul anului 2017. Individul ar fi folosit o copie a cărții de identitate a victimei, pe care aceasta i-ar fi dat-o pentru cazare şi bilete, cu ocazia unui concediu petrecut împreună. Folosind copia după CI și un extras bancar modificat, bărbatul de 29 de ani a obținut un credit de 2.000 de lei, pe numele colegului său. La scurt timp, el a mai împrumutat alți 1.000 de lei, de la o altă bancă.

Bărbatul păgubit a aflat că are credite luate abia când a început să primească somații de la bănci pentru neplată, de 1.027,08 lei, respectiv 1.000,84 lei.

Le-a spus că sigur este o greșeală, dar când a cerut numărul de telefon trecut în baza de date a băncilor și a sunat, a aflat că e vorba chiar despre colegul său de muncă. Victima l-a reclamat la poliție pe fostul coleg, care a deschis un dosar penal pe numele bărbatului. Curând a venit și verdictul instanței, bărbatul fiind condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic. O nouă furtună extrem de puternică afectează Grecia