Un pulover purtat de prinţesa Diana, scos la licitaţie

Valoarea lui este estimată între 52.000 şi 91.000 de dolari

Printesa Diana
Printesa Diana sursa foto wikipedia

Celebrul pulover roşu de lână, decorat cu oi albe şi o oaie neagră, purtat de Diana Spencer în 1981, la scurt timp după logodna sa cu prinţul Charles, în prezent regele Charles al III-lea al Marii Britanii, va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii august, a anunţat sâmbătă casa Sotheby’s, potrivit g4media.ro.

Puloverul se numără printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitaţiei dedicate figurilor legendare din lumea modei, organizată online de Sotheby’s, cu sediul la New York, în perioada 31 august – 14 septembrie.

Valoarea articolului de lână, cu un model destul de copilăresc, denumit „Black Sheep” („Oaia neagră”), este estimată între 52.300 şi 91.600 de dolari. A fost creat de designerii Sally Muir şi Joanna Osborne, care fondaseră, cu trei înainte, marca „Warm and Wonderful”. La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată purtând acest pulover, cele două au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care li se explica faptul că viitoarea prinţesă de Wales îl deteriorase şi că dorea să îl repare sau să îl înlocuiască. 

Ele au realizat un nou exemplar, pentru care au primit o scrisoare de mulţumire de la secretara personală a tinerei.

În 1983, Diana, devenită prinţesă de Wales, l-a îmbrăcat din nou, împreună cu jeanşi albi eleganţi. În ceea ce priveşte primul pulover deteriorat al Dianei, acesta nu a fost reparat şi expediat altcuiva, aşa cum au crezut designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie, în pod. „După o analiză amănunţită a stării sale şi a daunelor la nivelul mânecii şi după multe comparaţii cu fotografiile din 1981, Sotheby’s a confirmat că acesta este puloverul original purtat de prinţesa Diana în urmă cu peste 40 de ani”, a dat asigurări casa de licitaţii. Tânărul care a omorât doi tineri într-un accident rutier, în staţiunea 2 Mai, arestat preventiv