Un bărbat din Mehedinți a stat 60 de ore pe un stâlp de înaltă tensiune

El a urcat pe stâlp joi și a coborât abia duminică dimineața

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un bărbat de 35 de ani din Mehedinți s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și a coborât abia după 60 de ore, nefiind prima dată când a pus salvatorii pe jar cu același gest. La finalul lunii iulie, a petrecut 22 de ore pe acel stâlp, amenințând, ca acum, că se arunca, potrivit digi24.ro.


Bărbatul a urcat pe stâlp joi și a coborât abia duminică dimineața. A fost convins abia după 60 de ore, anunță autoritățile.

 „În această dimineață (duminică dimineața – n.r.), cetățeanul, urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din extravilanul localității Cerneți, a fost convins de salvatori să coboare. Apelul la 112 a fost făcut de un trecător, care a observat bărbatul, în seara de 17 august. La locul evenimentului, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială cu modul de prim ajutor și o autospecială de intervenție la dezastre, dar și echipaje din cadrul IPJ și SAJ”, anunță ISU Mehedinți.

La fața locului a ajuns și un reprezentant al distribuitorului de energie electrică, care a scos de sub tensiune firele de curent electric.

 „Pentru eficientizarea intervenției, la baza stâlpului a fost amplasată și o pernă de salvare din cadrul ISU Dolj. Timp de aproape 60 de ore, echipajele au rămas în supraveghere, asigurându-se, periodic, schimbul de efective. În această dimineață, bărbatul a fost convins să renunțe la gest și a coborât în siguranță. Acesta a fost imobilizat de polițiști, urmând să fie preluat de echipajele medicale, in vederea efectuării unor investigații de specialitate. Bărbatul a mai urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și la sfârșitul lunii iunie, unde a rămas peste 22 de ore”, potrivit comunicatului de presă.Bărbatul nu este la primul gest de acest fel. În luna iunie a recurs la acelaşi mod de a-şi spune supărările. Atunci a stat urcat pe stâlp timp de 22 ore, până când autorităţile l-au convins să coboare.

Un pulover purtat de prinţesa Diana, scos la licitaţie