Cinci răniți în urma coliziunii între două nave pe Dunăre

Conducătorul uneia dintre nave consumase alcool

O ambarcaţiune s-a lovit, duminică, cu o barjă ancorată pe fluviul Dunărea, în urma coliziunii cinci persoane fiind rănite şi cele două nave au fost avariate, potrivit g4media.ro.

Poliţiştii de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi au fost sesizaţi, duminică dimineaţa, prin 112, cu privire la faptul că o ambarcaţiune în care se află cinci persoane pluteşte în derivă pe fluviul Dunărea, la km 373, în zona Chiciu.

Potrivit unui comunicat al IPJ Călăraşi, din primele cercetări a reieşit faptul că ambarcaţiunea în cauză a intrat în coliziune cu o barjă ancorată pe fluviu. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a preluat şi transportat cele cinci victime în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul ambarcaţiunii a fost testat alcoolscop, rezultând o valoare 0,16 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost testat şi cu un aparat DrugTest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Un bărbat din Mehedinți a stat 60 de ore pe un stâlp de înaltă tensiune