Asociațiile de elevi protestează, astăzi, în fața Guvernului

Asociația Elevilor din Constanța, alături de Asociația Elevilor din București și Ilfov, au anunțat că vor protesta joi în fața Guvernului începând cu ora 10.00

Asociațiile de elevi au anunțat că au de gând să protesteze, în cursul zilei de astăzi, în fața clădurii Guvernului, notează Mediafax. Nemulțumirile acestora se referă la decizia autorităților de a tăia gratuitățile de care beneficiază studenții și elevii pe transportul feroviar.

Protestul Asociațiilor de elevi va începe la ora 10:00, astăzi

Asociația de elevi din Constanța, împreună cu Asociațiile de elevi din București și Ilfov, au anunțat la unison că vor protesta joi în fața Palatului Victoria, începând cu ora 10.00. Din declarații reiese faptul că elevii nu sunt mulțumiți de decizia autorităților de a tăia gratuitățile aferente transportului feroviar, menționând, de asemenea, că astfel de gratuități sunt utile, având în vedere faptul că, cel puțin în cazul studenților, vorbim despre deplasare între localități, de cele mai multe ori, acest lucru aplincându-se, însă și în cazul unor elevi de liceu ori școală generală.

În cursul zilei de ieri, premierul Florin Cîțu anunța o reducere de 50%  la transportul feroviar pentru studenți și adăuga că nu ar fi vorba despre „un capăt de țară”, aducând ca exemplu faptul că „aproape nicio țară” nu oferă gratuități elevilor și studenților. De menționat, însă că, în momentul de față, aceștia beneficiază, în continuare, de gratuitate, de vreme ce o decizie oficială nu a fost luată încă. În mod sigur, elevii din Constanța, care vor fi, astăzi, prezenți la protest, au beneficiat de această gratuitate, în contextul drumului Constanța-București.

„Un alt subiect care a fost dezbătut și este în Ordonanța de Urgență: este vorba despre acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților. Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, liderul PNL, Ludovic Orban declara, tot în cursul zilei de ieri, că studenții vor avea parte de călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care studiază.

Citește și: Reducere de 50% la transportul feroviar, pentru studenți