Săptămâna verde, organizată diferențiat în școli din luna februarie

Este vorba despre un orar special, obligatoriu pentru elevi și profesori

Ministerul Educației a anunțat că a fost avizată metodologia de organizare a programului național „Săptămâna verde”, care se va desfășura în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, timp de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. În „Săptămâna verde” nu se vor organiza cursuri după orarul obișnuit al unităților de învățământ, ci va fi un program special, în fiecare dintre cele 5 zile, potrivit proiectului de ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului „Săptămâna verde”, potrivit romaniatv.net.

Potrivit Ministerului Educației, poluarea și schimbările climatice ne afectează pe toți, fiind consecințe ale comportamentului nostru

”De ce o „Săptămână verde”?Pământul are nevoie de noi, iar școala este locul în care copiii pot învăța, împreună, să aibă mai multă grijă de el! Pentru că se creează contexte pentru activități în comun – preșcolari, elevi, cadre didactice, părinți, iar aceste contexte sunt nu doar mijloace de învățare, ci și căi de formare a unei culturi școlare bazate pe încredere, respect, colaborare, susținere reciprocă și comunicare nonviolentă. A fost transmis, spre a fi publicat în Monitorul Oficial, ordinul de aprobare a Metodologiei de desfășurare a programului național „Săptămâna verde”, a transmis Ministerul Educației. Conform ordinului, participarea la programul „Săptămâna verde” este obligatorie atât pentru copii și elevi, cât și pentru profesori. Activitățile desfășurate pot avea loc în interiorul școlii sau în afara acesteia, trebuind respectate prevederile legale cu privire la siguranța copiilor pe durata activității. Deplasarea în afara unității de învățământ trebuie să aibă un caracter educativ.

Un ciclon polar va afecta România, începând de duminică