Un ciclon polar va afecta România, începând de duminică

Temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade și va ninge în toată țara.

Pentru zilele următoare, meteorologii anunță un nou episod cu vreme extremă. Precipitațiile vor acoperi toate regiunile, ziua vor fi temperaturi negative, iar noaptea vor fi minime de până la minus 20 de grade. În plus, vântul puternic va amplifica senzația de rece. Pentru zilele următoare meteorologii anunță că vremea se va răci, cu temperaturi chiar mai mici decât media din această perioadă. Precipitațiile vor acoperi toate regiunile, ziua vor fi temperaturi negative, iar noaptea vor fi minime de până la minus 20 de grade. În plus, vântul puternic va amplifica senzația de rece, potrivit digi24.ro.

De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse de la minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad în zone din sud.

“Duminică ajunge o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice, minimele vor coborî sub minus 10 grade, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării. Geroasă înseamnă că valorile minime vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania. De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse de la minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad în zone din sud. Vor fi valori mai scăzute chiar și decât ar trebui să avem acum a declarat meteorologul ANM, Alina Șerban.

Infotrafic anunță restricții de trafic pe autostrada A10 și pe două drumuri naționale