Agricultura in containere
Agricultura in containere. Sursa foto: romaniatv

   Revoluție în domeniul agriculturii  gândită de către Kimbal Musk, fratele lui Elon Musk, care vrea ca legumele, salatele și ierburile aromatice să poată fi cultivate controlat, doar cu ajutorul apei și al electricității, potrivit romaniatv.net.

Containere transformate în ferme agricole

Ideea lui Kimbal Musk este de a face agricultură într-un spațiu închis din orașe,  în containere care vor fi transformate în ferme închise. „Provocarea cu care ne confruntăm acum este cum să oferim mâncare „adevărată” pentru toată lumea, iar tehnologia permite acum ca mâncarea să fie delicioasă.  Așadar, am venit cu ideea să facem agricultură într-un spațiu închis, în oraș. Facem asta în Brooklyn. Avem 10 ferme. Transformăm containerele pe care le vedeți pe nave în ferme închise”, a declarat Kimbal Musk.

Kimbal Musk a creat fermele-container, destinate pentru producție alimentară, prin care vrea să promoveze mâncare mai sănătoasă și la prețuri accesibile pentru locuitorii marilor orașe

Micro-ferma are 30 de metri pătrați, în interior fiind amenajate rafturi și rezervoare de apă îmbogățită cu îngrășăminte. Pentru creșterea producției, sunt folosite lumini cu LED-uri albastre și roz, culturile fiind monitorizate cu ajutorul unor senzori electronici speciali care adună datele într-un singur loc și controlează artificial climatul. Într-un astfel de containere pot fi cultivate anual chiar și 50 de mii de salate, acestea putând fi amplasate în orice loc,  în grădină, lângă restaurante sau lângă magazine.

Păreri pro și contra pe marginea proiectului

Unii specialişti susţin că un asemenea proiect nu poate rezolva problemele alimentare. „Cred că este grozav orice proiect care are legătură cu mâncarea noastră, cu aspectul uman, modul în care înțeleg oamenii de unde provine mâncarea. Însă un astfel de proiect nu este o soluție pentru a hrăni un oraș cu peste 8 milioane de locuitori. Chiar dacă este bine finanțat sau scad prețurile. Este una dintre soluții, dar nu singură soluție”, a spus Jennifer Berg, profesor la Departamentul de Nutriție al Universității din New York.

ANAF știe tot. Bonusul de la Revolut se impozitează