sursă foto: Revolut.com

Revolut s-a transformat din fine tech în bancă, iar la acest moment desfășoară o campanie promoțională, prin care oferă până la 200 de lei pentru conturile create de pe linkul clienților mai vechi. Consultanții fiscali avertizează că aceste sume încasate direct în contul Revolut sunt „câștiguri din alte surse”, trebuie menționate în Declarația Unică(n.r. prin care se menționează venitul anual) și se impozitează, notează Hotnews.

Trebuie să fie atentă lumea pentru că cine știe când ANAF începe să verifice aceste venituri și te poți trezi cu o decizie de impunere la care se adaugă dobânzi și penalități”, a explicat consultatntul fiscal Cornel Grama, pentru sursa amintită.

Concret, ANAF are acces la baza de date a tuturor persoanelor care dețin conturi la orice bancă și fiecare tranzacție este atent urmărită. Astfel, pentru a evita calculele unor dobânzi pentru întârzierea impozitului din aceste sume, experții fiscali susțin că este mai bine ca oamenii să-și declare veniturile reale. În felul acesta, evită chiar poprile, deoarece instanțele de judecată au stabilit recent, dar nu definitiv, că sumele deținute în conturile deschise de Revolut pot fi executate silit, atât de ANAF, cât și de executorii judecătorești.

Bonusul de la Revolut se impozitează. Se aplică și în cazul criptomonedelor

Impozitarea bonusului se aplică și în cazul criptomonedelor, deoarece acestea pot fi convertite în lei. Maximul obținut din această conversie este de 60 de lei, transmite Revolut.

Revolut, platforma internaţională de plăţi, a transmis că „toți clienții R vor deveni clienți ai Revolut Bank UAB, începând cu data de 1 iulie 2022″. IBAN-ul a rămas acelaşi, la fel şi drepturile şi obligaţiile clientului. Cu toate acestea, Revolut Bank operează în România în baza paşaportului european de liberă practică și toate conturile sunt supuse autorităţii bancare centrale din Lituania. Din acest motiv, ANAF nu va avea acces imediat la conturile individuale ale clienților Revolut din România, însă, dacă o decizie de poprire este validată de o instanţă din ţara de rezidenţă a Revolut Bank( Lituania)ANAF poate pune poprire şi pe conturile din România.

Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”, a precizat Lucian Heiuș, șeful ANAF, pentru sursa citată.

Citește și: ANAF are acces la toate conturile bancare