Bitcoin, de la salt extraordinar, la prăbușire bruscă

Moneda vituală a suferit pierderi digitale de peste 10%

Astăzi, moneda virtuală bitcoin a scăzut din nou, consecința fiind pierderi digitale de peste 10%, astfel că miliarde întregi de dolari americani au dispărut din piața criptomonedelor, scrie CNBC.

Dacă la începutul anului, bitcoin atingea într-un timp extrem de scurt 41.940 de dolari, săptămâna imediat următoare suferea o probușire brurscă, fără a se ști, însă motivul real pentru care această fluctuație s-a întâmplat.

O teorie în acest sens o are Michael Sonnenshein, CEO Grayscale Investments, cel care a declarat pentru sursa citată anterior că vorbim despre corecții care se întâmplă în mod natural, ele fiind obișnuite pieței în cauză. „În perioada 2016-2017, am experimentat 6 corecții de aproximativ 30% sau mai mult pe drumul către noi maxime.”, a adăugat acesta.

Bitcoin împarte necazurile cu Ether

Există, totuși, posibilitatea ca principalul vinovat pentru o astfel de ascensiune urmată de o cădere liberă să nu fie, totuși, Bitcoin, Ether, principalul rival al acesteia scăzând, de asemenea, cu aproximativ 10%, comparativ cu situația prezentată acum două zile de companie.

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, Janet Yellen a sugerat, la un moment dat, că monedele virtuale de tip Bitcoin ar fi folosite îndeosebi pentru afacerile ilicite, astfel că declarația acesteia ar putea sta, de asemenea, la baza prăbușirii bruște. „Va trebui să examineze modalitățile prin care le putem reduce utilizarea și să ne asigurăm că spălarea banilor nu are loc prin canalul respectiv”, a mai spus aceasta.

Citește și: Fotbalist transferat pe bitcoin

#News