Sursa foto: Adevărul
Sursa foto: Adevărul

Un sucevean în vârstă de 53 de ani a fost oprit de către poliţişti, în oraşul Siret.

Incidentul a avut loc sâmbătă noapte.

Lucrătorii echipajului de poliție rutieră l-au oprit în trafic pe bărbatul din localitatea Frătăuţii Vechi, descoperind că acesta era beat şi nici nu avea permis de conducere.

Deşi avea o alcoolemie de 0,96 mg/l, suceveanul era decis să plece la război

Şoferul circula prin Siret şi le-a spus oamenilor legii că vrea să se ducă la război.

În acest moment, suceveanul este singurul român care a răspuns apelului de chemare la război, făcut de preşedintele Zelenscky.

De asemenea, verificând bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest şi au constatat că avea o alcoolemie de 0.96/mg alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, bărbatul a fost însoţit la cel mai apropiat spital, în vederea recoltării de probe biologice.

Bărbatul a insistat că preferă să meargă pe front decât să se întoarcă la soţie

Când a fost la spital pentru recoltarea probelor de sânge, şoferul le-ar fi spus poliţiştilor că s-a certat cu soţia şi că preferă să se ducă la război, în Ucraina, decât să se întoarcă acasă, arată Adevărul.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal și „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1, din Codul Penal.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret, cauza urmând a fi soluţionată procedural.