Cu scandalul furtului de date Facebook încă în toi, un alt gigant media, LinkedIN, pare să sufere aceeași soartă. Un număr aproximativ de 500 de milioane de conturi au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking. Printre informațiile vândute de hackeri se aflau date personale de tipul: nume complet, număr de telefon, sex, vârstă sau adresa de e-mail a utilizatorului, scrie TheVerge.com.

LinkedIN se apără și spune că n-a fost vorba despre o scurgere de informații

Potrivit rețelei de socializare LinkedIN, incidentul în care aceștia sunt implicați nu ar semăna chiar atât de mult cu cel în care a fost implicat Facebook, datele vândute de hackeri pe respectul forum fiind cele pe care utilizatorul le-a publicat în mod voluntar, astfel că nu ar fi vorba de vreo breșă de securitate, ci doar de o colectare de date disponibile oricui are răbdarea să le colecteze. „Nu a fost o breşă de securitate a LinkedIn”, afirmă reprezentanţii platformei deţinute de Microsoft.

Reamintim că, la începutul săptămânii în curs, Facebook se confrunta cu un nou scandal, informațiile de pe conturile a aproximativ 533 de milioane de utilizatori fiind publicate pe un forum de hacking, în mod gratuit. În mod ironic, printre datele expuse online se afla inclusiv numărul de telefon al CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, scurgere în urma căreia se afla inclusiv faptul că acesta deține un cont de Signal (inamicul absolut al rețelei WhatsApp).

Citește și: Numărul de telefon al lui Zuckerberg, în lista celor 533 de milioane de utilizatori „expuși”