Novak Djokovic
Novak Djokovic. Sursa foto: eurosport.ro

Novak Djokovic nu va fi prezent la turneele ATP Masters 1.000 de la Indian Wells şi Miami, din cauza reglementărilor americane în privinţa Covid-19. Tenismanul sârb este numărul 2 mondial.

Statele Unite impune cetăţenilor străini să fie vaccinaţi pentru a putea intra în ţară.

„Autorităţile au confirmat că aceste reguli nu vor fi schimbate şi nu voi putea, aşadar, să joc în Statele Unite. Succes celor care vor evolua la aceste turnee frumoase”, este mesajul lui Novak Djokovic postat pe contul său de Twitter.

Prezența lui Novak Djokovic la cele două turnee era nesigură. Tenismanul sârb a fost totuşi prezent pe lista jucătorilor înscrişi la turneul de la Indian Wells (California), care va începe joi. Indian Wells se va desfăşura în perioada 9-20 martie. Turneul Masters 1.000 de la Miami (Florida) este programat să aibă loc în perioada 23 martie – 3 aprilie.

Novak Djokovic a câștigat de cinci ori trofeul la Indian Wells. La această competiție organizatorii au comunicat că spectatorii vor fi obligaţi să prezinte dovada vaccinării complete pentru a putea fi prezenți în tribune.

Novak Djokovic a fost expulzat în luna ianuarie din Australia după o dispută judiciară care a durat mai multe zile. El nu a putut demonstra autorităţilor australiene că respectă legislația privitoare la coronavirus.

Jucătorul sârb nu a putut participa la Australian Open. Turneul a fost câştigat de spaniolul Rafael Nadal, care a obținut al 21-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa. Acesta este un nou record pentru era Open, depăşindu-i pe Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer. Ambii tenismeni au câte 20 de trofee majore în cariera lor.

Novak Djokovic a revenit în competiţie la finele lunii februarie, la turneul de la Dubai, unde vaccinarea nu este obligatorie. El a fost eliminat în sferturile de finală de cehul Jiri Vesely.

Carlos Tavares, directorul Peugeot, a anunțat că a întrerupt colaboarea cu tenismenul care a părăsit competiția de la Dubai în sferturile de finală.

Motivul rupturii contractului dintre Novak Djokovic și Peugeot ar fi fost legat de faptul că Nole nu s-a vaccinat.

Anul trecut, sârbul a încasat din contractele de sponsorizare aproximativ 30 de milioane de euro, potrivit celor de la Forbes.

O sportivă ucraineană s-a retras de la Jocurile Paralimpice de la Beijing