Un șofer român din Germania a furat o parte din monedele de aur transportate

Românul șofer de camion urma să transporte mai multe cutii pline cu monede din aur de la Aeroportul din Frankfurt la un dealer de aur din Erding.

Un șofer român în vârstă de 32 de ani angajat în Germania să transporte niște monede din aur de la aeroport până la un dealer de metale prețioase a furat o parte din ele, în valoare de aproape un milion de euro. El și-a recunoscut fapta, primind 3 ani și jumătate de închisoare. Monedele sunt de negăsit, potrivit digi24.ro.

Anul trecut, românul șofer de camion, angajat la o firmă de transport, urma să transporte mai multe cutii pline cu monede din aur de la Aeroportul din Frankfurt la un dealer de aur din Erding.

Cu ajutorul unui complice, care nu a fost prins nici acum, el e luat mai multe monede pe care le-a înlocuit cu pietre, a declarat procurorul de caz, Sandra Mesch..
Deoarece nu au purtat mănuși atunci când au înlocuit monedele cu pietre, românul a fost identificat cu ajutorul urmelor ADN lăsate pe pietre. La investigarea telefonului mobil al românului, anchetatorii au descoperit o fotografie cu monedele făcută în ziua furtului. În timpul procesului, românul nu a dezvăluit identitatea complicelui, niciuna din monedele furate nefiind recuperate.

Doi brașoveni au cumpărat o mașină cu bancnote scoase la imprimantă