Agenția Kusadasi, amendată cu 20.000 de lei de către Ministerul Turismului

Agenției i-a fost retrasă licenţa, după un control care a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare

Inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au amendat agenţia de turism Kusadasi cu 20.000 lei şi, complementar, i-au retras companiei licenţa, după un control a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare, potrivit g4media.ro.

Măsurile de remediere dispuse pentru agenţia de turism Kusadasi se referă, în primul rând, la onorarea tuturor obligaţiilor asumate prin contractele încheiate cu turiştii până la data încheierii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, respectiv 24 iulie a.c.

Începând cu această dată, este interzisă încheierea unor noi contracte, anunţă ministerul.

Inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au amendat agenţia de turism Kusadasi cu 20.000 lei şi, complementar, i-au retras companiei licenţa, după un control a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare. Măsurile de remediere dispuse pentru agenţia de turism Kusadasi se referă, în primul rând, la onorarea tuturor obligaţiilor asumate prin contractele încheiate cu turiştii până la data încheierii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, respectiv 24 iulie a.c. Începând cu această dată, este interzisă încheierea unor noi contracte”, anunţă ministerul.

”Agenţia de turism organizatoare Kusadasi a fost sancţionată contravenţional cu amendă şi, complementar, cu retragerea Licenţei nr. 52/29.10.2018, în urma acţiunii de control desfăşurate de inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. În urma verificărilor, a fost constatată încălcarea prevederilor art. 18, alin (1), din cadrul OG nr. 2/2018, respectiv comercializarea unor pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare”, a comunicat ministerul.

Sancţiunile aplicate pot fi contestate în instanţă de către operatorul economic în termen de 15 zile.

”Amintim că societatea comercială menţionată a depus, la data de 14 iulie a.c., o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, cu posibilitate de reorganizare a activităţii. Agenţia de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, respectiv 100.000 euro la asiguratorul Omniasig şi 200.000 euro la Eurolife FFH, care pot fi accesate după declararea, în instanţă, a insolvenţei”, mai arată ministerul. Lista structurilor autorizate poate fi consultată aici: https://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/

60 de mesaje RO-Alert emise în ultimele 3 zile privind prezenţa urşilor în vecinătatea localităților