Peste 200 de imobile din stațiunea Mamaia Nord–Năvodari, construite ilegal, acuză Inspecția în Construcții

Inspectorii au aplicat amenzi de peste 600 de mii de lei, zeci de șantiere fiind oprite

 Potrivit Inspecției în Construcții, peste 200 de imobile din stațiunea Mamaia Nord–Năvodari au fost construite ilegal. Inspectorii au aplicat amenzi de peste 600 de mii de lei, zeci de șantiere fiind oprite, potrivit g4media.ro.

Mamaia Nord–Năvodari, stațiunea ridicată în ultimii ani pe malul mării, este plină de hoteluri și blocuri construite fără autorizație sau fără a respecta regulile de urbanism.

 În urma controalelor efectuate de Inspecția în Construcții și de Prefectura Constanța s-a constatat că peste 200 de imobile au fost construite ilegal. S-au aplicat aproape 300 de sancțiuni, iar zeci de șantiere au fost oprite. În urma unor sesizări, Inspecția în Construcții a început vara trecută un amplu control în Mamaia Nord, fiind verificate aproape 200 de clădiri cu destinație turistică și locuire colectivă. S-au dat aproape 300 de amenzi, spune șeful Inspectoratului General în Construcții, Paul Racovița. „Ca măsuri dispuse, 55 de opriri de lucrări, 43 de expertizări, 83 de prezentare punct de vedere proiectant. Am sesizat și Poliția pentru trei cazuri”. Potrivit purtătorului de cuvânt Elena Aftene, abaterile privind calitatea construcțiilor au fost sancționate și de Poliția Locală. „Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 614.000 de lei, fie pentru lipsa autorizațiilor de construire, fie pentru nerespectarea proiectului autorizat”, a spus Elena Aftene.

Întârzieri la plata salariior medicilor de familie din județul Mureș