Gabriela Firea: Am continuat dialogul pentru proiectele dedicate tinerilor din România și m-am întâlnit cu reprezentanții celor mai active, implicate și dedicate organizații studențești și de tineret din țară

Ministrul Familiei a trecut în revistă principalele realizări din primul an de activitate, o perioadă dificilă în care ministerul a fost construit de la zero în plină criză energetică, geopolitică și cu dificultăți economice majore.

Ministrul Gabriela Firea continuă dialogul pentru proiectele dedicate tinerilor din România și a avut încă o întâlnire de lucru, constructivă, cu reprezentanții celor mai active, implicate și dedicate organizații studențești și de tineret din țară.

Ministrul Familiei a trecut în revistă principalele realizări din primul an de activitate, o perioadă dificilă în care ministerul a fost construit de la zero în plină criză energetică, geopolitică și cu dificultăți economice majore.

Este vorba despre Legea Tinerilor, deblocată în Parlament după 4 ani, tabere studențești, 3500 de locuri, în creștere cu aproape jumătate față de locurile stabilite inițial, concursurile de proiecte studențești și pentru tineret, Programul Delegați la ONU, Programele de credite subvenționate Student Invest și Family Start, Tabăra pentru cercetași, în parteneriat cu Ministerul Apărării Nationale. Gabriela Firea a discutat despre proiectele la care lucreaza, Strategia Națională pentru Tineret – document pe circuitul de avizare și care ajunge curând în Guvern , Cardul pentru tineri – s-a aderat la EYCA și se lucreaza la implementare., Înființarea Direcțiilor Județene de Familiei și Tineret, aprobate de Guvern și operaționalizate în această primăvară, Taberele ARC, taberele studențești și taberele pentru persoane cu dizabilități.

Gabriela Firea: În continuare, realizăm planul de acțiuni pentru 2023 și analizăm alocările bugetare. Ne așteptăm la o colaborare extrem de bună cu toate organizațiile doar pentru pune la punct proiecte benefice pentru tinerii din România.

„Le mulțumesc participanților care au reprezentat ANOSR – Alianța Naționala a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România (USR), Fundatia Nationala pentru Tineret, Consiliul Tineretului din România, Uniunea Națională a Studenților din România – UNSR, UN Youth Romania-Asociația Tineretului ONU din România, Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Organizația Națională Cercetașii României, FTB – Federația Tinerilor Basarabeni, Consiliul Național al Elevilor, Federația Forumul Tinerilor din România.”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea impresionată de Roland, tânărul militar crescut de un asistent maternal: Am toată admirația și respectul pentru el. Nu a renunțat, oricât de greu i-a fost. Povestea lui este o lecție și o inspirație nu doar pentru tinerii din sistemul de protecție specială, ci pentru noi toți