Radu Andronache, comisar șef al Direcției Generale Anticorupție, reținut de DNA pentru că ar fi cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajări la Spitalul Județean Târgoviște și Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița

Potrivit procurorilor, comisarul șef ar fi cerut în total 20.000 de euro, pentru a facilita angajări în cadrul Spitalului Județean Târgoviște și Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Radu Andronache, comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, anunță DNA, potrivit g4media.ro.

Potrivit procurorilor, comisarul șef ar fi cerut în total 20.000 de euro, pentru a facilita angajări în cadrul Spitalului Județean Târgoviște și Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

​Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a inculpatului ANDRONACHE RADU, comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

​În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: ” În perioada aprilie – mai 2021, inculpatul Andronache Radu, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliul Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în vederea angajării persoanei respective și ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.. Într-un context asemănător, în perioada aprilie – mai 2021 – iunie 2022, inculpatul Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la același martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 euro, pentru a “rezolva” angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Precizăm că, ambele “promisiuni” ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale menționate mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.”, a comunicat DNA.

Fructele și legumele se raționalizează în supermarketurile din Marea Britanie