PSD avertizează că bugetul ajunge doar pentru nouă luni

„Sarcină” grea pentru Guvernul Cîțu

Senatorul PSD, Radu Oprea a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, „decalogul dezastrului dreptei”, precizând că bugetul anunțat de Guvernul Cîțu nu ajunge decât pentru 9 luni. Astfel, PSD va depune amendamente, punctual, neavând nicio strategie de a bloca bugetul, ci de a arăta că bugetul „paralel” al stângii este mai eficient decât acesta.

Totodată, Oprea a anunțat banii din buget lui Cîțu ajung doar pentru 9 luni. „Veniturile sunt supraestimate cu cel puțin 0,5% din PIB, iar cheltuielile sunt subestimate cu minimum 4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitați cu atenție veți vedea că în 2022 și 2023 veniturile ca pondere în PIB scad”, a declarat Oprea.

Acesta a scos în evidență diferențele de viziune ale celor două bugete. „Diferența este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute și altfel și vom veni cu amendamente la bugetul de stat. Pentru a arăta că PSD are o altă viziune și lucrurile pot fi făcute altfel în această țară”, a spus Radu Oprea.

Doar amendamente, nu „blocaj”

Senatorul Radu Oprea a spus că PSD nu are o strategie de a bloca bugetul, ci doar va depune amendamente. „Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute și altfel, că se poate. De la actualul Guvern am aflat doar atât: cum nu se poate. Și prin amendamentele pe care le vom depune, așa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluții în aceleași condiții și în aceleași constrângeri date de deficitul bugetar estimat”, a mai spus Oprea.

De altfel, social democrații consideră bugetul pentru 2021 un „buget al rușinii, al austerității și subdezvoltării”. Mai mult, Ciolacu îi și cere demisia premierului Cîțu din cauza acestui proiect.

Citește și: „Tovarășul” Marcel Ciolacu îi răspunde lui Florin Cîțu