Soarta lui Voiculescu, dezbătută astăzi

PSD a depus o moțiune împotriva ministrului Sănătății, iar votul va fi miercuri

Camera Deputaților pune, astăzi, în dezbatere moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, iar votul urmează să se dea miercuri, în ședința plenului. Reamintim că săptămână trecută, social democrații au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor” și semnată de 190 de membrii ai partidului.

În moțiune, deputații PSD cer demisia ministrului Vlad Voiculescu, motivând prin faptul că de la învestirea lui nu au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”, menționează Agerpres.

Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (…) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor”, se arată în moțiunea depusă de social – democrați.

Moțiunea simplă depusă de PSD

Voiculescu, pericol pentru sănătatea românilor

Printre altele, în moțiune se face referire la modul dezastruos în care ministrul Voiculescu a gestionat șituația de la începutul mandatului, făcându-se referire atât la ceea ce privește campania de vaccinare, cât mai ales la tregedia de la Balș.

„Este adevărat! Timpul scurs de la învestirea ministrului Vlad Voiculescu este scurt. Dar, în această lună și jumătate am văzut atât de multă incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani! Victime omenești, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică și minciuni la testare și raportare! Și multă indiferență, indolență, aroganță și sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea și siguranța cetățenilor săi! Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor! Și, de aceea, pentru toate motivele expuse astăzi, trebuie să votăm ca acest ministru să plece!”, se mai menționează în moțiunea simplă.

Deputații PSD au ținut să menționeze că această moțiune simplă nu pune nici Sănătatea și nici sistemul sanitar în baza acuzațiilor, doar „critică lipsa evidentă de performanţă a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viaţa românilor”.

PNL nu va vota moțiunea

Președintele Camerei Deputaților, dar și președintele PNL, unul dintre partidele din coaliția de guvernare, a anunțat sâmbătă că liberalii nu vor vota moțiunea simplă împotriva ministrului Vioculescu.

„Există un principiu elementar al solidarității guvernamentale. În mod evident, PNL nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva colegului nostru de coaliție care girează poziția de ministru al Sănătății. De altfel, mi se pare ridicol să vii, să depui (o moțiune – n.r.) după o lună de mandat, în condițiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o minimă evaluare privind activitatea unui ministru”, a declarat Orban.

Citește și: BREAKING: Incendiu la „Matei Balș”. Trei persoane au fost găsite carbonizate