Parlamentul a organizat o dezbatere pe tema legalizării canabisului medicinal

A fost organizată o conferință internațională, la care au participat specialiști din Marea Britanie și Germania.

În Parlamentul României a avut loc o dezbatere pe tema legalizării canabisului în scop medicinal, fiind organizată o conferintă internațională, la care au participat specialiști din Marea Britanie și Germania. Guvernul german a decis receny că va legaliza canabisul pentru uz personal, in România principalul argument adus fiind acela că planta ar putea ameliora durerile și ar putea ajuta în cazurile de anxietate, potrivit digi24.ro.

Nu toți cei prezenți au fost de acord cu schimbarea legislației din România, dezbaterea având la bază un proiect de lege depus în 2019, în prezent blocat la Camera Deputaților, care ar permite administrarea canabisului la prescripția medicului.

Comisia de sănătate din Camera Deputaților a organizat o conferință, unde au fost dezbătute beneficiile legalizării canabisului în scop medical. Susținătorii proiectului spun că planta ar putea ajuta paciențîi care au dureri extreme, anxietate, dar și pe cei care suferă de bolile Parkinson și Alzheimer, abordare care a luat amploare în ultima vreme la nivel european. De exemplu, Germania și Italia discută  despre legalizarea canabisului în scop recreativ, după ce Malta și Luxemburg au luat deja această decizie.
 

Potrivit lui Adrian Streinu Cercel, președintele Comisiei de sănătate din Senat, canabisul nu vindecă și nu reduce tumorile, Liviu Mihaiu afirmând că cânepa vindecă, fiind un milion cinci sute de mii de fumători de canabis în România


Cristian Coicheci, sociolog, a declarat că statul român aleargă după vrăjitoare, țintind Codul Penal și resurse enorme împotriva unor oameni pe care, în loc să îi trateze ca pe victime și pacienți, îi tratează ca pe infractori.: „Nu vindecă boli. În schimb, ajută la ameliorarea simptomelor multor afecțiuni. Principalul beneficiu este ameliorarea durerii, într-un mod mult mai eficient decât în cazul opioidelor. În al doilea rând, ajută în cazul anxietății”, a declarat Mike Barnes, neurolog. Cristina Dumitrache, deputat,a precizat că canabisul medical ajută în terapia durerii în cazul epilepsiei, în cazul Parkinson, Alzheimer. „Imaginați-vă un pacient oncologic, care este supus chimioterapiei. Canabisul medicinal ajută cu aceste stări de rău din chimioterapie, îmbunătățind calitatea vieții pacientului”, a mai declarat deputatul Cristina Dumitrache.

Facebook introduce noi setări pentru siguranța minorilor