Circulația rutieră în Pasajul Unirii, oprită noaptea

A început montarea porților de semnalizare și de gabarit la intrarea în pasajul subteran de la Unirii, pe sensul dinspre Tineretului.

Circulația rutieră în Pasajul Unirii din Capitală va fi oprită pe ambele sensuri de mers, în următoarele nopți, între orele 23.30 – 05.30, începând de luni noapte, a anunțat Primăria Sectorului 4. A început montarea porților de semnalizare și de gabarit la intrarea în pasajul subteran de la Unirii, pe sensul dinspre Tineretului.  Este vorba despre sisteme suplimentare de avertizare în cazul depășirii limitei maxime de înălțime de 3,5 m din interiorul celui mai lung pasaj subteran renovat în vara anului trecut, potrivit g4media.ro.

Acestea vor avea inclusiv un sistem electronic cu senzori care măsoară înălțimea autovehiculelor, iar, în cazul depășirii, se va activa un semafor pentru a nu se ajunge la oprirea efectivă în poarta de gabarit, ultima barieră înainte de intrarea în pasaj

Sistemele sunt necesare după accidentul grav de la sfârșitul anului trecut, când șoferul unui autocar din Grecia nu a văzut sau nu a respectat indicatoarele și a lovit poarta masivă, care s-a rupt și a căzut peste plafonul autocarului. Circulația este restricționată la o bandă pe sens, până la finalul lunii, atât la intrarea dinspre Tineretului, cât și ieșirea dinspre Unirii către Tineretului.

Circulația prin Pasajul Unirii a fost redeschisă în luna septembrie 2022, după ce a fost închisă timp de două luni pentru lucrări de punere în siguranță a pasajului.

Lucrările au fost făcute de Primăria Sectorului 4 și au costat 12 milioane de euro. Pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri. Totodată, la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi.

Cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa, construită în judeţul Olt