Simona Halep, învinsă de Serena Williams la Australian Open

Americanca, a zecea victorie în fața câștigătoarei de la Wimbledon din 2019

Simona Halep, locul 2 WTA, a ratat calificarea în semifinalele turneului de Grand Slam de la Australian Open, după ce a fost învinsă de Serena Williams, scor 6-3, 6-3. Jocul a fost condus de americancă, cu 2-0, Halep a egalat, iar după al doilea break al lui Williams, românca nu a mai reușit să revină în meci. Al doilea act a avut un start diferit, Williams fiind luată prin surprindere, fiind condusă cu 2-0 și 3-1. Au urmat cinci gameuri consecutive, cel mai important fiind în gameul 7, unde Williams a avut șase mingi de break.

La meciurile directe, Serena Williams conducea cu 9-2 în întâlnirile cu Simona Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

În semifinale, Serena Williams o va întâlni pe nipona Naomi Osaka, deținătoarea titlului de la Australian Open, în 2019. Dacă trece de această fază, în finală va putea juca împotriva liderului mondial, australianca Ashleigh Barty. Pentru Williams, 39 de ani, urmează a 40-a semifinală de Grand Slam, fapt ilustrat într-un mod inedit de cei de la Australian Open.

Halep, nedorită de Osaka

Naomi Osaka declarase după victoria în fața lui Su-Wei Hsieh că nu își dorește să joace împotriva Simonei Halep. „Nu prea îmi place să joc împotriva ei. Este jucătoare cu adevărat dificilă, o jucătoare care returnează mingea de fiecare dată. Pentru mine este cu siguranţă o bătălie psihică şi fizică. Bineînţeles, acelaşi lucru este valabil şi pentru Serena. Ea este Serena, o persoană de care mă simt foarte intimidată când o văd de cealaltă parte a terenului. Dar, da, cred că meciul lor din seara aceasta va fi foarte distractiv”, a spus Osaka, după meciul cu Hsieh.

Citește și: Simona Halep, șapte ani la rând în Top 10