Sursa foto: Gazeta de Sud

Dragostea necondiționată a câinelui față de om a fost din nou demonstrată în Munții Velebit, de pe coasta Mării Adriatice.

Un excursionist a căzut 150 de metri în munții din Croația, iar până la sosirea ajutoarelor, câinele s-a întins deasupra lui pentru a-l încălzi timp de 13 ore, salvându-i astfel viața. Salvatorii au întâmpinat probleme în încercarea de a ajunge la om și animal din cauza vremii nefavorabile și a copacilor rupți în urma alunecărilor de teren.

Patrupedul i-a salvat viața

În fotografia postată de Serviciul croat de salvare montană (HGSS), câinele este ghemuit peste victima întinsă pe o targă.

„Prietenia şi dragostea dintre om şi câine nu are limite”, a scris Serviciul croat de salvare montană (HGSS) pe Facebook.

Proprietarul câinelui a declarat pentru cotidianul Jutarnji List că animalul este „un adevărat miracol” și că iubește oamenii mai mult decât alți câini. Numele câinelui este North, un malamut de Alaska în vârstă de opt luni, ce i-a însoțit pe cei trei drumeți ce se aflau în coborâre pe o pantă înghețată la momentul accidentului.

Potrivit HGSS, ceea ce a făcut câinele reprezintă un exemplu demn de urmat pentru toți oamenii. Câinii din rasa Malamut de Alaska au blana deasă şi sunt recunoscuţi pentru anduranţa lor.

Nouă ani în așteptarea stăpânului

La una dintre cele cinci ieşiri din Staţia Shibuya, Tokyo, se află o statuie din bronz a unui câine pe nume Hachiko. Timp de nouă ani, în fiecare zi, câinele de culoare auriu-maronie din rasa Akita a continuat să își aștepte stăpânul să coboare din tren și să se întoarcă acasă așa cum a fost obișnuit chiar dacă stăpânul murise.

Hachiko aștepta revenirea stăpânului său de la serviciu în mica piaţă aflată în faţa staţiei de tren. Această rutină a durat un an, până când stăpânul său nu s-a mai întors. Neștiind ce s-a întâmplat, bietul Hachiko a așteptat, ani la rând, în fața pieței, văzând trenurile cum trec, unul după altul, în speranța unei reuniuni care nu a mai avut loc niciodată.

Legendara loialitate a câinelui  a devenit un simbol naţional de fidelitate în Japonia și în lumea întreagă, demonstrându-se încă o dată vorba că cel mai bun prieten al omului este și va fi câinele.

Bebeluș abandonat într-un depozit de deșeuri, salvat de un câine