Sursa foto: GSP

Locul cinci mondial, Rafael Nadal, a declarat, vineri, după ce a reușit să se califice în finala de la Australian Open, că nu și-a închipuit că va avea o șansă anul acesta.

„Mă gândesc doar la Australian Open! Pentru mine doar Australian Open contează în acest moment. Nu m-am gândit niciodată că voi mai avea o şansă anul acesta. Pentru oamenii apropiaţi şi care au trăit în ultimele şase luni aproape de mine, este greu de înţeles cum am putut juca la acest nivel în acest moment”, a spus Nadal, potrivit News.ro.

 Nadal: „Nu știam dacă o să mai pot juca tenis”

Totodată, spaniolul e de părere că în meciul împotriva italianului Matteo Berrettini a jucat bine în primele două seturi.

„Dar trebuie să luptăm! Toată lumea ştie că sunt un jucător care preferă să joace afară. Dar cu acoperişul tras a fost şi mai multă atmosferă şi asta îmi place. Deci nu mă pot plânge, mai ales că în urmă cu ceva timp nu ştiam dacă o mai pot juca tenis”, a mai spus Rafael Nadal.

Reamintim că locul 5 ATP, Rafael Nadal, l-a învins cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, pe italianul Matteo Berrettini, locul 7 ATP după un meci ce a durat două ore și 55 de minute.

Pentru spaniol este a 29-a finală de grand slam din carieră și a șasea la Melbourne. Nadal va juca în finala de la Australian Open împotriva lui Daniil Medveded, locul 2 ATP, sau Stefanos Tsitsipas, locul 4 ATP. Dacă Nadal va câștiga finala, acesta va deveni primul jucător din istoria tenisului cu 21 de titluri de grand slam.

Reamintim că jucătorul de tenis spaniol a fost clasat pe locul 1 în clasamentul ATP timp de 209 săptămâni. De asemenea, Rafael Nadal a reușit să ajungă locul doi în lume la doar 19 ani. Spaniolul a câștigat premiul Stefan Edberg pentru sportivitate de patru ori și a fost sportivul anului în 2011. Nadal a devenit numărul 1 pentru prima dată în 2008, după prima sa victorie majoră împotriva lui Federer, singurul său rival principal până în 2010.

El a deschis o academie de tenis în orașul său natal, Mallorca, și este un filantrop activ.

Cu vaccinare și la Roland Garros