Foto: Facebook

Actorul Alexandru Arșinel (82 de ani) este foarte atașat de Teatrul „Constantin Tănase” și suferă pentru faptul că edilul Nicușor Dan nu i-a mai prelungit contractul pentru funcția de conducere pe care o deține decât cu două luni, fără a-și motiva însă decizia. Mai mult, susține acesta, chiar dacă din punct de vedere administrativ este tras pe „linie moartă”, „nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arşinel, dar sunt un nume în teatrul românesc”,  potrivit unei declarații făcute la postul România TV.

„Eu acum doi ani am făcut o cerere de a mă retrage din funcţia de director, considerând că poate fi preluată mai departe, cu pricepere, avânt şi cu mine lângă, de Vasile Muraru. Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simţit bine şi nici acum nu mă simt prea bine, dar asta nu însemna că nu aş mai putea să joc. Am condus 20 de ani acest teatru. Sunt în conducerea lui de 40-50 de ani”, a declarat Alexandru Arșinel la România TV.

Citește și: Alexandru Arșinel simte efectele bătrâneții: „Obosesc repede, am început să surzesc”

De asemenea, actorul a mai spus că urma să i se prelungească de fiecare dată contractul de către directorul teatrului, însă în acest an s-au schimbat lucrurile. „Nu se ocupa primarul cu treaba asta, dar anul ăsta, la începutul anului, a ieşit o hotărâre a Primăriei prin care toate funcţiile sunt aprobate personal de primarul general. Domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât cu două luni de zile contractul. Nici nu mai joc în altă parte, nu mai vreau. Iubesc acest teatru şi am contribuit serios la consolidarea lui, şi artistic şi fizic. Am fost foarte ataşat, chiar dacă am avut momente mai dificile din punct de vedere al sănătăţii”, a explicat actorul.

Potrivit lui Alexandru Arșinel, edilul Nicușor Dan nu a răspuns la niciuna dintre adresele directorului, în care acesta a vrut o motivare pentru decizia luată. „Nu am înaintat eu nicio adresă, pentru că mi s-a spus că primarul nu răspunde. De 60 de ani joc în teatrul ăsta, mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă când mă mai vede. Nici nu m-a chemat să îmi explice. Poate nu are ce să îmi spună. Oricum, nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arşinel, dar sunt un nume în teatrul românesc”, a concluzionat marele actor.

Un lucru este cert, actorii nu ies niciodată la pensie, unii jucând până la ultima suflare, la propriu. Însă din punct de vedere „administrativ” este nevoie să știi când să faci pasul în spate.

Citește și: Maia Morgenstern și-a anunțat retragerea