Cozi interminabile la granița dintre Italia și Austria
Foto: Twitter

Cozi kilometrice între Austria și Italia

După cum arată o imagine postată pe Twitter, cozile de la punctul de graniță Brennero par interminabile. Mii de tiruri cu marfă așteaptă la graniță ca să poată trece în Austria. Vameșii austrieci verifică la sânge conținutul acestora, având în vedere noile norme generate de pandemia de Coronavirus.

Deși în mod normal, astfel de cozi nu s-ar fi întins pe o asemenea distanță, iată că acum situația se complică la graniță. Într-o zi normală de lucru, un număr de aproximativ 5000 de tiruri ar fi trecut de filtrele vamale, însă în cursul zilei de ieri, din pricina controalelor sporite, doar 2000 au reușit să treacă, acest lucru lungind timpii de așteptare. Chiar și așa, cu asemenea opreliști, tirurile de marfă au prioritate.

În ceea ce-i privește pe turiști, aceștia primesc ok-ul de a tranzita Austria, atât timp cât destinația finală nu o reprezintă această țară, ei neavând voie să oprească aici.

Situația cetățenilor austrieci veniți din Italia nu este nici ea una tocmai roz, întrucât, deși acestora li se permite întoarcerea în țară, exact ca în cazul României, Austria a dispus ca ei să fie băgați în carantină. Un apel de întoarcere a acestora în țară a fost făcut de către autoritățile austriece de curând.

Citește și: Părerea unui călugăr despre coronavirus

#News