Părerea oricui contează, iar, în România, orice părere e promovată. Valori sau nonvalori, cu ocazia oricărui eveniment apare câte un individ care știe mai bine decât oricine ce se întâmplă. De exemplu: la alegeri, ghicitoarele știu mai bine ca votanții iar, la cutremure lumea avea încredere într-un băiat Hîncu, Vergil Hîncu. Un fel de agentul 007 al seismelor din România. Acum, cu ocazia coronavirusului, până și călugării devin specialiști medicali.

Supărat că, în contextul actual, s-a decis interzicerea slujbelor cu mai mult de 100 de persoane, iar în Maramureș slujbele s-au interzis de tot, Savatie Baștovoi (călugăr foarte cunoscut și apreciat, se pare, în cercurile de profil) s-a gândit că ce-ar fi să moară și capra vecinului? Așa că s-a luat de microfoanele jurnaliștilor.

”MICROFOANE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ PENTRU JURNALIȘTI

Vreau să pun o întrebare jurnalistelor și jurnaliștilor care susțin pericolul contaminării cu virus prin spovedanie și cer impunerea împărtășaniei cu linguriță separată. Întreb fără urmă de ironie: există vreo procedură de dezinfectare și sterilizare pentru microfoanele cu burete pe care le folosiți, întinzîndu-le în gurile a sute și mii de oameni neverificați medical? Nu cred că există un obiect mai infect, din punct de vedere al expunerii la expirații și salivă, decît microfoanele purtate de jurnaliștii de teren. Ani de zile purtați același microfon cu burete absorbant de praf, microbi și salivă pe la toate gurile fără vreun acord prealabil și fără a atenționa asupra riscului contaminării. Nu credeți că, în situația creată, e cazul introducerii microfoanelor de unică folosință?

PS: Valabil și pentru microfoanele din Guvern și Parlament.”

Nu zic că n-are dreptate, microfoanele sunt, prin excelență, infecte. Se vor introduce microfoane de unică folosință? Sau se vor dezinfecta mai des decât până acum? Cel mai probabil, nu.

Faza e că aia care vorbesc la microfoane nu se apucă să le lingă și dup-aia să le treacă din gură-n gură, ca lingurița de împărtășanie. Nici n-am văzut pe cineva să lingă microfonul cu patos, și dup-aia să-l bage altuia sub nas. Plus că lumea se ferește (sau știe să se ferească) de microfoane ca să nu ia coronavirus, pe când la slujbă și-mpărtășanie se duc benevol, tocmai ca (cică) să-i protejeze de boală.

Destul de elocvent răspunsul, părinte?

Citește și: Mandatul, peneleul și cercul ridicolului

#News