CTP - captură Digi24

Mandatul lui Florin Cîțu nici n-a început că s-a și terminat. Invitat „de urgență” la Digi24, Cristian Tudor Popescu a declarat cum că ceea ce a făcut Cîțu astăzi închide cercul ridicolului pe care PNL l-a început. În opinia acestuia, principalul vinovat pentru toate astea, este nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis.

Declarația integrală a lui Cristian Tudor Popescu, despre mandatul fără început, dar cu sfârșit al lui Florin Cîțu:

„Închide cercul ridicolului pe care l-a început Partidul Naţional Liberal sub înţeleapta conducere a preşedintelui Iohannis. Pentru că domnul Cîţu plecând acum din funcţie nu face decât să certifice faptul că era un premier sperietoare de ciori sau marionetă. În mod normal, domnul Cîţu ar fi trebuit să rămână în Parlament şi să aştepte validarea sau invalidarea. Nu avea voie să facă această micşare. Această demisie nu paote să însemne un lucru bun în niciun fel. N-are cum. Premierul României îşi dă demisia în condiţiile în care avem această criză reală, şi el îşi dă demisia. Cum să justifici aşa ceva?

Nu se putea din momentul zero din pătrăţelul de început al acestui joc care, iată, se duce în grotesc, nu se putea prevedea asta, că aceasta Curte Constituţională se va opune alegerilor anticipate. Trebuia să treacă trei luni în care nu s-a produs decât scăderea încrederii în partidul de guvernământ, în guvern şi în preşedintele Iohannis.

Acum se vor întoarce de unde au plecat. A fost degeaba toată această forfotă de trei luni de zile pentru că se va numi un guvern care să guverneze. Îmi permit să vă spun că am spus lucrul acest până a deveni eu însumi ridicol. De trei luni repet, PNL trebuie să guverneze nu să anticipeze. Să guverneze cinstit faţă de cetăţeni şi cetăţenii vor aprecia asta la vot.

A fost nevoie de tot acest excurs prin ridicol, prin grotesc, cu pierderi clare pentru PNL, pentru Ludovic Orban şi pentru noi, pentru cetăţeni. Domnul Iohannis e foarte relaxat, dânsul chiar joacă „Nu te supăra frate!” pe pătrăţele. Nu-l mai interesează acum că îi scade coeficientul electoral, spre deosebire de acest guvern, acest partid, acest premier, care au fost aruncaţi în această bătaie de joc de preşedintele Iohannis.

PSD a început deja să se regenereze în ultimele luni, pe baza tocmai a acestei prestaţii haotice a guvernului Orban. Şi grav este că se regenerează nu prin schimbare, nu prin reformare, că dacă s-ar întâmpla asta, dacă ar ajunge, în sfârşit, la fundul sacului şi de acolo să înceapă să se reformeze, ar fi bine. Dar PNL şi preşedintele i-au dat ocazia să revină în sondaje fără să se schimbe o iotă. El fiind nereformabil, acest partid. Va veni din nou în faţă un PSD identic cu cel pe care l-a lăsat Dragnea.

Pentru că e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla PSD-ului nu României. PSD beneficiază enorm din acest ridicol pe care l-a produs episodul Cîţu. Discreditarea actului de guvernare pentru că toată lumea şi-a dat seama că e vorba de o numire neserioasă şi asta nu poate decât să aducă puncte”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citește și: S-a rezolvat! Florin Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru

#News