FOTO Capital
FOTO Capital

Guvernul României face apel la cetățenii români, prin intermediul unui clip video postat pe rețelele de socializare, să se informeze despre coronavirus doar din surse oficiale și să nu creadă orice informație venită prin intermediul Facebook sau WhatsApp.

„Acesta este singurul mesaj pe care trebuie să-l trimiți mai departe în această perioadă”, se arată în debutul clipului realizat sub forma unei animații grafice dinamice, 2D. 

Guvernul României, în război cu FAKE NEWS!

„Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp. Mai ales știri ce conțin: exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirus”, se arată în clipul difuzat de Guvernul României.

Guvernul îi îndeamnă pe români să fie atenți inclusiv la „greșelile gramaticale” sau la îndemnurile de tipul „dă mai departe”, care pot însoți informațiile publicate pe rețelele de socializare.

„Informează-te doar din surse oficiale”, este concluzia mesajului postat de Executiv.

Citește și COVID-19 l-a prins pregătit pe Tudorache, detectează minciuna cu GPS

O femeie de 20 de ani din București este raportată de autorități ca fiind al 48-lea pacient cu coronavirus în România. Ea a fost în contact direct cu prietenul său, care este șoferul unui pacient internat la Spitalul Gerota.

  • Dintre cei 48 de oameni depistați, șase s-au vindecat și au fost externați.
  • În carantină instituționalizată se află acum 1.450 de oameni care vor fi testați.
  • În autoizolare sunt 12.878 de persoane sub monitorizarea medicilor.

#NEWS