FOTO Stirile PROTV
FOTO Stirile PROTV

COVID-19 l-a prins pregătit pe Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, care a explicat care sunt avantajele sistemului de telemedicină implementat la nivelul sectorului, sistem folosit, acum, pentru monitorizarea persoanelor suspecte de infectare cu noul coronavirus. 

Dan Tudorache a oferit, într-un interviu acordat DC News, detalii despre sistemul de telemedicină implementat la nivelul Sectorului 1 care este, acum, folosit şi pentru monitorizarea persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19.

COVID-19, monitorizat de primar

„Noi am iniţiat un proiect, acum mai bine de şase luni, pentru cetăţenii din sector care au probleme cardiace. Am zis să îi monitorizăm şi aşa a luat fiinţă telemedicina. Sistemul funcţionează cam de o lună. Centrul este localizat pe strada Caraiman 33A. Acolo e centrul de comandă al acestui sistem. Avem cumpărate holtere; ne-a prins pregătiţi.

Aceste holtere monitorizează undeva la 12 parametri. Ministrul Sănătăţii a observat acest lucru şi a zis că patru din cei 12 parametri sunt necesari la monitorizarea potenţialilor bolnavi de coronavirus. (…)

Citește și Tudorache, lacăt pe Băneasca Shopping City? Primarul face dezvăluiri

Sunt monitorizaţi inclusiv prin GPS. Dacă au montat acest holter, cum ei trebuie să stea izolaţi, putem afla dacă părăsesc locaţia. Automat îi prinzi dacă au ieşit din locuinţă. Ştim în permanenţă unde sunt”, a explicat primarul Dan Tudorache.

„Avem o zonă undeva pe Centură, cu 150 de paturi. E o locaţie secretă. I-am cazat într-ul hotel şi am fost plăcut surprins de faptul că persoane care au în administrare hoteluri au venit la primărie ca să le pună la dispoziţia noastră pentru a caza aceste persoane aflate în carantină”, a mai spus Tudorache.

#NEWS