Se reia dosarul Udrea-Băsescu, judecătorii pun tunurile pe politicieni. Curtea de Apel București (CAB) a început, în luna ianuarie, judecata în dosarul finanțării campaniei din 2009 în care este judecat fostul ministru Elena Udrea, fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, dar și alte persoane.

Se reia dosarul Udrea-Băsescu, judecătorii pun tunurile pe politicieni

De la acel moment şi până în prezent, judecătorul de caz a amânat audierea martorilor DNA pe fondul protestului la care au participat magistraţi şi grefieri.

La termenul de marți al procesului, instanţa ar putea audia martori ai procurorilor anticorupţie, care au fost audiaţi şi în faza de urmărire penală din acest dosar.

Printre probele admise anterior de instanţa de judecată în cazul Elenei Udrea se numără şi audierea ca martori  a lui Vasile Blaga, Adriean Videanu sau a denunţătorului din dosarul RCS-RDS, Ioan Bendei.

Elena Udrea, trimisă în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată în 2017, pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, şi pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită.

Citește și Pentru Daniel Chițoiu, omul lui Tăriceanu, minciuna are picioare scurte

Alături de aceştia mai răspund în faţa instanţei Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare, şi Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

#NEWS