După cum vă relata redacția noastră acum ceva vreme, Cristian Popescu Piedone s-a hotărât să reintre în administrația locală, dând Sectorul 4, pe 5, de data asta din partea PPU (social-liberal). O decizie pe care Piedone o motivează cu nevoia Sectorului 5 de a intra în rând cu lumea. Despre actualul primar, Daniel Florea (PSD), sunt multe de zis, acesta fiind unul dintre cele mai controversate personaje, atunci când discutăm despre primarii de sector. Lucru care, potrivit lui Piedone, trebuie corectat.

De asemenea, acesta îi sfătuiește pe contracandidați să renunțe la sondaje și să-i lase pe oameni să-și decidă propriul viitor.

„Tot apar sondaje în care toți se dau câștigători. Adevăratele sondaje le faceți însă voi, oameni dragi și buni, în ziua votului, cu ștampila pe care v-a dat-o Constituția, indiferent cât de multă cerneală cu venin a curs și câte „televizoare” cumpărate, emițând în false culori, încearcă să vă zugrăvească viața în alb și negru, spunându-vă că vine Apocalipsa.”, spune Cristian Popescu Piedone.

O poveste cu lei și cuști

După cum chiar acesta spune în postarea sa, Piedone își dorește să „elibereze leii în stradă”, lei ce au fost ținuți până acum închiși în primării, fiind la cheremul primarului, nu al cetățeanului, așa cum este normal. Firește, sensul este unul metaforic, ce nu-i este deloc străin lui Cristian Popescu Piedone.

„De aceea, în sens metaforic, vreau să vă rog să privim bugetul local ca pe o menajerie cu lei, care sunt hrăniți din taxele și impozitele pe care fiecare dintre noi le plătim. Unii primari țin leii închiși în cuști, în propriile lor grădini zoologice, de care se bucură doar ei și cei apropiați lor. Eu vreau să eliberez leii în stradă, printre oameni, să îi regăsiți peste tot în sector: în parcuri, în piețe, în școli, lângă blocuri și case, pe trotuare, scuaruri, spații verzi, peste tot pe unde ei pot circula liberi și nestingheriți, ca la ei acasă. Să nu vă temeți de ei! Fiindcă leii sunt ai voștri, voi sunteți adevărații lor stăpânii, iar ei vă vor recunoaște ca atare! Odată eliberați, leii își vor găsi menirea, aceea de a vă bucura fiecare zi, atunci când îi veți regăsi transformați în investiții reale, menite să ne facă mândri că locuim în sector. Voi știți că eu știu că voi știți!”, mai spune Piedone.

În aceeași măsură, acesta este de părere că oamenii sunt sătui de aceleași partide mari, numite „mastodonți” politici și se insistă pe ideea unei schimbări care, firește, să fie în folosul cetățeanului de rând.

„Le recomand să lase fake-urile de-o parte și să scoată la vedere rezultatele adevăratelor cercetări sociologice, care spun fără tăgadă că lumea s-a săturat de mastodonți politici, coloși cu picioare de lut care intoxică opinia publică cu doctrine care contravin interesele oamenilor. Iar oamenii știu că eu știu că ei știu. În relația mea cu cetățenii, întotdeauna am mers pe încredere, le-am intuit și simțit aștepările și deciziile. La fel și astăzi, când știu că în toamnă, oamenii vor sancționa prin votul lor toate derapajele unei clase politice care a ascuns leii în menajerii particulare”, conchide Cristian Popescu Piedone.

Întreaga postare a lui Cristian Popescu Piedone poate fi citită aici:

Citește și: Piedone și un București scăldat în noroi

#News