Foto - gazeta-romana.ro

S-a rezolvat, nu se poate! Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier

Iată că s-a rezolvat, am scăpat și de Florin Cîțu! Cum mulți își doreau lucrul acesta, dorința li s-a îndeplinit și cu numai o oră înainte de votul de învestitură, acesta a decis că-i cazul să dea bir cu fugiții și să demisioneze înainte să devină efectiv premier cu acte în regulă. Totul în plină criză medicală, când jocurile politice chiar chiar nu ar trebui să își mai aibă locul. Se pare că o luăm de la capăt cu negocierile și fâstâcelile.

Părerile din stânga și din dreapta

Administrația Prezidențială:

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri.”

Florin Cîțu:

„Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemant Președintelui României.
Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.
Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.
Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.
Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.
Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.
Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.
Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.
Mulțumesc pentru încredere și susținere.
#RomaniiTrebuieSaStie”, a scris Cîțu pe Facebook. 

USR:

„Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul cu o oră înainte de vot!

Este dovada că totul ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

PNL:

„Nu răspund la întrebări în alergare pe holuri”, a declarat Ionel Dancă, șeful de cabinet al premierului Ludovic Orban.

PSD:

”Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru români (…) Ce vă promit ca și președinte al Camerei vom urgenta procedurile pentru audieri în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

„Normal am deschis ședința. Am luat act de acest lucru. Fiind singurul punct pe ordinea de zi. Așteptăm ca președintele să ne cheme la consultări. Am anunțat în plen să nu se plece din oraș și senatorii și deputații să nu plece în weekend, să se aștepte să vină la muncă la audieri în weekend. Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României este că domnul Cîțu s-a retras. Consider că până acum nu a fost un joc politic corect pe margiea Constituției”, a declarat ulterior acesta.

”Eu mi-am dorit și îmi doresc să trăiesc într-o României normală. Este clar că acest lucru nu este normal. Ultima oară când am fost cu propunere, nu era criză de coronavirus. Acum totul este în dinamică. Noi, cei de la PSD, nu ne-am dorit niciodată guvernarea, după alegerile prezidențiale.”, a zis liderul PSD.

„Toată România răsuflă ușurată pentru că nu este Florin Cîțu prim-ministru”

Călin Popescu Tăriceanu:

”Cea mai neverosimilă situație cu care mă întâlnesc de 30 de ani. E o bătaie de joc la adresa Parlamentului, la adresa tuturor românilor. E o mascaradă fără sfârșit. A fost un simulacru de audieri. Când trebuia să vină la votul de învestitură, dă bir cu fugiții. E un fel de golănie, similar cu alba-neagra. Nu există așa ceva în întreaga lume. E o rușine pentru PNL, pentru Iohannis, e o iresponsabilitate. Le cer să se trezească, nu suntem bătaia lor de joc. Președintele acționează iresponsabil, Orban la fel. Probabil trebuie să fie iar consultări, o să ne ducem iar degeaba, ca să vină cu o propunere în batjocură.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Gelu Diaconu îl acuză pe Cîțu de minciună consecventă

#News