Maia Morgenstern (captură video)

Actrița Maia Morgenstern și-a început anul cu o prezență „La Cina” de la Digi 24, unde a depănat amintiri din copilăria și tinerețea sa, dar a și făcut dezvăluiri cu privire la viitorul său pe scena teatrului.

Întrebată dacă ia în calcul retragerea, după pensionare, știut fiind faptul că artiștii nu ies niciodată la pensie, Maia Morgenstern a afirmat că „este normal ca lucrurile să înceapă și lucrurile să se termine”, mai mult, că este normal să lași loc și pentru alții.

De asemenea, aceasta susține că retragerea nu înseamnă o rupere totală de scenă sau film. „Sunt apariții, sunt momente, sunt evenimente și așa și trebuie să fie – evenimente! Celor care vin din urma noastră ce le oferim, ce le lăsăm?! Viața nu e cașcaval prăjit, să se întindă la nesfârșit”, a mărturisit actrița, una dintre cele mai dorite prezențe pe scena teatrului.

Maia Morgenstern a făcut o scurtă radiografie a generației care vine din urmă, prin prisma proprie, aceasta fiind mamă de actori. „Am tot felul de generații care îmi vin din urmă. Este vorba de fiul meu, care are 37 de ani, și fiica mea, care are 22, și fiica mea care are 18. Oameni foarte inteligenți, oameni care vor să se pregătească, oameni care sunt gata să se informeze, care știu foarte multe lucruri, care știu foarte puțin despre supraviețuire, și nici nu-mi doresc să știe prea multe. Care nu au cunoscut foameasau foametea, cum am cunoscut-o noi. Sunt a doua generație după Holocaust. Da, port niște cicatrici ale unor vremuri pe care nu le-am suferit eu, așa cum nu îmii dpresc să transmit mai departe felul acesta de suferință, dar responsabilitatea pentru a te pregăti pentru viață cred că este o datorie”, a mai spus actrița.

Aceasta a fost întrebată dacă este fericită, iar răspunsul dat de către actriță ar trebui să dea de gândit multora. „Este o consecință. Am un acoperiș deasupra capului, am apă, nădăjduiesc în pace. Da, sunt fericită”, a mărturisit actrița, adăugând că fericirea sa este „în regulă, absolut în regulă”, căci uneori „mai binele este dușmanul binelui”, punctând câteva lucruri care ar putea-o face mai fericită, „liniște, înțelegere. Nu știu dacă e chiar așa, fără bacterie nu am avea iaurt”.

Actrița Maia Morgenstern s-a remarcat, la nivel internațional, rolul în filmul „Patimile lui Hristos”, rol care i-a adus și nominalizarea la Premiile Oscar, în 2005.

Citește și: Snobii preferă bolidul de lux. Maia Morgenstern preferă metroul