Sursa foto: Antena 3

Cu ocazia zilei sale de naștere, care coincide cu Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Florin Piersic a vorbit despre un act eroic pe care tatăl său l-a făcut în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Ștefan Piersic, fost medic veterinar, a reușit să ascundă șase familii într-un abator la Cernăuți, în perioada Holocaustului.

„I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuiau să fie luați, să fie duși la Auschwitz sau Dachau. Tatăl meu i-a luat. Nu era voie atunci. Nici trupele germane, nici poliţia de atunci, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al judeţului Cernăuți. I-a ascuns luni de zile şi mama le aducea mâncare. După ce au ieșit au plecat în Israel”, a povestit Florin Piersic, potrivit Antena3.

Medalie onorifică pentru tatăl actorului

Benjamin Netanyahu l-a chemat pe Florin Piersic în Israel ca să îi ofere medalia onorifică a Israelului și Ierusalimului pentru că tatăl său a salvat zeci de vieți în acea perioadă întunecată pentru umanitate.

„Mi-a spus bravo, puștiule! Şi l-am întrebat de ce îmi zice puștiule şi mi-a zis că arăt ca un băiat tânăr”, a mai declarat îndrăgitul actor.

Cu ocazia zilei de naștere, Florin Piersic a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei de pe Antena 3, unde a spus că datorită acestei emisiuni și-a prelungit viața cu „vreo doi-trei…patru ani.”

„Le spun tuturor că le aparţin din tot sufletul meu, sunt al lor şi voi fi al lor până în ultima zi a vieţii mele. Să vă dea Dumnezeu câte bucurii îmi doresc mie, vă doresc sănătate şi să nu uitaţi că există un om, ăsta fiind eu, care sunt cu ei, sunt al lor de acum şi până când nu o să mai fiu”, a mai declarat Florin Piersic.

Actorul a fost puternic emoționat de numărul impresionant de mesaje pe care le-a primit, precizând că va răspunde tuturor celor care i-au scris.

„Atât de fericit sunt şi atât de emoţionat încât noaptea asta nu o să mai fie pentru mine o noapte. Aştept să vină ziua să pot să răspund aproape tuturor celor care mi-au scris şi pe care eu îi aplaud pentru bucuria, pentru felul în care mi-au vorbit, mi-au scris, mi-au trimis flori”, a concluzionat îndrăgitul actor.

Pe 27 ianuarie, Florin Piersic a împlinit vârsta de 86 de ani.

Mesajul plin de dragoste al lui Florin Piersic pentru români: „Aș da orice să pot să fiu alături de toți”