Olivia Steer, amendată pentru comparații între vaccinare și Holocaust

Va ataca decizia CNCD, iar până la obținerea unei sentințe definitive se va abține de la orice comentarii

Olivia Steer a reacționat după ce a fost amendată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru comparația între vaccinarea anti-Covid și Holocaust. Aceasta susține că va ataca decizia, dar că până la obținerea unei sentințe definitive se va abține de la orice alte comentarii. Ba chiar a precizat, într-o postare făcută pe Facebook, că are parte de susținerea unor „jurnaliști independenți” care vin cu argumente și dovezi în favoarea sa.

„După cum ați aflat, probabil, din presă, CNCD m-a amendat, azi, cu 5000 de lei, pentru o postare de anul trecut, acuzîndu-mă, în mod injust, de discriminare. Voi ataca decizia și, pînă la obținerea unei sentințe definitive, mă voi abține să scriu alte comentarii.

Asta nu îi împiedică, însă, deloc, pe jurnaliștii independenți de la ActiveNews , să publice un amplu material de opinie pe temă, să aducă surprinzătoare argumente și dovezi în favoarea mea, care deschid larg calea spre noi întrebări, logice și pertinente, pe speță, așa cum ar trebui să facă orice ziarist adevărat”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Hotărârea Colegiului director al CNCD a fost luată în unanimitate, cu 7 voturi, fiind acordată sancțiunea amenzii contravenționale în cunatum de 5.000 de lei. „Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, potrivit comunicatului de presă al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu, a stârnit multe polemici în spaţiul public referitoare la vaccinare şi pandemia de coronavirus, cea mai recentă fiind cea din luna aprilie a acestui an, când susţinea că pacienţii infectaţi cu Covid „sufocaţi şi însetaţi”, ucişi de „protocoalele criminale ale OMS” şi cu „complicitatea criminală a eroilor din linia întâi”. Ba mai mult, că „guvernele pandemice mituiesc presa cu peste 200 de milioane de euro să inducă populaţiei sentimente de frică iraţională, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%”, relatează OKMagazine.

Citește și: Olivia Steer se simte „vânată”